Ekspertske posjete za pripremu popisa poljoprivrede

U cilju dalje harmonizacije rezultata zvanične statistike u oblasti statistike poljoprivrede kroz program podrške IPA 2017 višekorisničkog projekta održane su sljedeće misije za pripremu popisa poljoprivrede:

  • u periodu od 27 do 28. oktobra 2020. godine, održana je online ekspertska misija na temu  „Analiza različitih mogućih pragova koji mogu ispuniti IFS zahtjeve, kao i specifične nacionalne potrebe“. Ekspertska misija je imala za cilj da na bazi raspoloživih podataka pripremi moguće opcije za definisanje praga u skladu sa novim EU zakonodavnim okvirom.
  • u periodu od 15 do 18. juna 2021. godine, održana je online ekspertska misija na temu  „Pružanje tehničke pomoći u pripremi Popisa poljoprivrede i ažuriranje okvira sa administrativnim izvorima“. Ekspertska misija je imala za cilj da pruži preporuke za  ažuriranje okvira sa podacima iz administrativnih izvora. 
  • u periodu od 5 do 7. aprila 2022. godine, u prostojima Uprave za statistiku, održana je ekspertska misija na temu „Priprema okvira i razvoj metodologije za Popis poljoprivrede“. Ekspertska posjeta je imala za cilj kreiranje metodologije i upitnika u skladu sa novim EU zakonodavnim okvirom i pripremu okvira za Popis poljoprivrede.
  • u periodu od 11 do 13. maja 2022. godine, održana je online ekspertska misija na temu  „Implementacija Popisa poljoprivrede, pravnog osnova i ostalih instrumenata“. Ekspertska posjeta je imala za cilj da pruži preporuke na pripremljene nacrte instrumenata popisa poljoprivrede.
  •  u periodu od 8 do 10. juna 2022. godine, u prostojima Uprave za statistiku, održana je ekspertska misija na temu „Analiza i testiranje CAPI aplikacije za Popis poljoprivrede i rješavanje izazova“. Ekspertska posjeta je imala za cilj da pruži preporuke za primjenu CAPI aplikacije za Popis poljoprivrede, kao i rješavanje drugih izazova.

.