Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Novosti

03.10.2016
Zavod za statistiku potpisao dva sporazuma o međuinstitucionalnoj saradnji

U srijedu 14. septembra 2016. godine u Podgorici, direktorica Zavoda za statistiku mr Gordana Radojević i ministar Ministarstva za ljuska i manjinska prava dr Suad Numanović, potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Indeks rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori i ostalih zajedničkih aktivnosti u oblasti antidiskriminacije, rodne ravnopravnosti i manjinskih prava “.
 
Još jedan sporazum direktorica Zavoda za statistiku mr Gordana Radojević potpisala je u četvrtak 15. septembra 2016. godine sa predsjednicom opštine Tivat Prof.dr Snežanom Matijević.
 
U cilju unapređenja zvaničnog statističkog sistema, postojeće saradnje navedenih institucija i definisanja planova za harmonizaciju poglavlja 18 – Statistika, sa EU standardima, Zavod za statistiku je pokrenuo inicijativu za formalizovanje međuinstitucionalnih odnosa.
 
Potpisivanje sporazuma unaprijediće međuinstitucionalnu saradnju, koja je neophodna za uspostavljanje funkcionalnog sistema za proizvodnju zvanične statistike, za nacionalne i evropske potrebe.
 
Na ovaj način će se izbjeći dupliranje statističkih podataka na nivou Crne Gore, smanjiti troškovi prikupljanja podataka i opterećenost izvještajnih jedinica, kao i razmjena podataka i informacija, kojima raspolažu potpisnice u skladu sa zakonima, koji regulišu njihovu djelatnost. 
 
 
 

.