Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Novosti

24.03.2017
Indeksi proizvodnje i prometa u industriji Februar 2017. godine

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u februaru bilježi rast odnosu na isti mjesec prethodne godine za 6,2% i u odnosu na prethodni mjesec za 34,1%, dok bilježi pad u odnosu na prosječnu proizvodnju iz prethodne godine za 5,6% i za period januar-februar u poređenju sa istim periodom prethodne godine za 6,6%.
 
Posmatrano sektorski, u periodu januar-februar ove godine u poređenju sa istim periodom prethodne godine sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast proizvodnje 151,6%, dok su dva sektora zabilježili pad proizvodnje: prerađivačka industrija 19,2% i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 7,9%.
 
Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u februaru bilježi rast odnosu na isti mjesec prethodne godine za 9,1% i u odnosu na prethodni mjesec za 16,5%, dok bilježi pad u odnosu na prosječni promet iz prethodne godine za 6,2% i za period januar-februar u poređenju sa istim periodom prethodne godine za 5,3%.
 

Posmatrano sektorski, u periodu januar-februar ove godine u poređenju sa istim periodom prethodne godine sektor vađenje ruda i kamena zabilježio je rast prometa 43,4%, a sektor prerađivačka industrija pad prometa 14,0%. 

Saopštenje


.