Obavještenje o terenskim aktivnostima anketara Uprave za statistiku tokom aprila, maja i juna 2024. godine
Novosti

10.01.2024
Saopštenje za javnost

Uprava za statistiku obavještava javnost da je raspisan Javni oglas za izbor operatera za unos podataka prikupljenih Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini. Oglasom se predviđaju uslovi za odabir prijavljenih kandidata i to da je državljanin Crne Gore, da je punoljetno lice sa najmanje završenom četvorogodišnjom srednjom školom, kao i da je lice nezaposleno ili je student. Prednost pri odabiru imaće lice koje ima iskustvo u popisu ili iskustvo u sprovođenju statističkog istraživanja.
Sve detalje u vezi sa oglasom zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta Uprave za statistiku: www.monstat.org
Dodatno, koristimo priliku da podsjetimo građane da je jedino Uprava za statistiku nadležna institucija za objavu rezultata popisa, shodno Zakonu o popisu. U tom smislu javnost je već informisana da će preliminarni rezultati popisa biti objavljeni 25. januara 2024. godine.
Objave podataka popisa od strane bilo koje druge organizacije, pojedinca ili medija predstavljaju dezinformisanje javnosti i stvaraju konfuziju kod korisnika.
Stoga, molimo sve zainteresovane aktere u ovom procesu da se suzdrže od objave bilo kakvih podataka popisa ukoliko njihov izvor nije Uprava za statistiku.
Uz zahvalnost na dosadašnjem objektivnom izvještavanju, nadamo se razumijevanju i strpljenju u narednim fazama ove statističke akcije.

Saopštenje


.