Novosti

12.02.2014
Saopštenje za javnost MONSTAT-a povodom zahtjeva Anketnog odbora da se dostavi elektronska baza podataka Popisa stanovništva 2011. godine

Povodom zahtjeva Anketnog odbora Skupštine Crne Gore, da MONSTAT dostavi cjelokupnu elektronsku bazu podataka Popisa stanovništva 2011. godine sa individualnim podacima građana, MONSTAT izdaje saopštenje za javnost kojim želi da istakne sledeće:

Zavod za statistiku je dostavio odgovor Anketnom odboru Skupštine Crne Gore u formi rešenja i pozivajući se na relevantne zakonske propise, shodno presudi Upravnog suda. 

Napominjemo, da je Zavod za statistiku dozvolio pristup elektronskim bazama podataka popisa stanovništva Anketnom odboru, ali bez imena lica, još prilikom prvog zahtjeva Anketnog odbora u junu 2013. godine i podatke dostavio dopisom broj 01-1970/2 na CD-u.

Dakle, elektronske baze podataka popisa su dostavljene u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike, kao i u skladu sa Zakonom o Popisu stanovništva, kao agregatni podaci po svim traženim obilježjima, ali bez mogućnosti da se pojedinac identifikuje kroz podatke.
 

Saopštenje

 


.