Novosti

26.07.2024
Objavljen tender za reviziju koda softvera za kontrolu unešenih podataka iz popisa

Uprava za statistiku je raspisala 26. jula ove godine tender za reviziju koda softvera koji će građani korisiti za kontrolu svojih podataka o etničko - kulturološkim karakteristikama prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

Tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga - zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN).

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 30.000 eura sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je 6. avgust ove godine. Shodno Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova ("Službeni list Crne Gore", br. 140/22 od 16.12.2022, 105/23 od 28.11.2023), član 26a, privredni subjekat mora biti iz države članice Evropske unije.

U skladu sa procedurama, Uprava za statistiku je formirala komisiju za sprovođenje jednostavne nabavke. Takođe, Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva će pratiti sprovođenje i ovog tendera, kako je to predviđeno Zakonom o popisu.

O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost.

Saopštenje


.